Prvi vseslovenski Dan kohezije razkriva ključne priložnosti

V prostorih Stare steklarske na Ptuju je bil v sredo, 24. aprila,  prvi vseslovenski Dan kohezije, ki je namenjen lokalnim odločevalcem, nevladnim organizacijam, razvojnim agencijam, LAS-om in različnim združenjem iz vseh slovenskih regij.

Dogodek je potekal v obliki dveh tematskih panelov, okrogle mize ter predstavitve primerov dobre prakse uspešnih projektov, sofinanciranih iz sredstev regionalnega razvoja.

V prvem panelu so bili kot pogovor predstavljene aktualne priložnosti za lokalne skupnosti, kjer so se govorci osredotočili na lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost, torej ukrepe Lokalnih akcijskih skupin, ter na trajnostni razvoj mest.  Dogodka se je kot vodilni partner LAS Od Pohorja do Bohorja udeležil direktor Razvojne agencije Kozjansko Jure Raztočnik.

Drugi panel se je osredotočal na trenutno aktualno dopolnitev povabila dogovorov za razvoj regij za sofinanciranje projektov v 12 razvojnih regijah, ki ga je Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj objavilo konec marca. 

Sledila je okrogla miza na temo Vloga kohezijske politike v podpori inovativnim podjetjem, kjer so govorci združili mnenja o pomenu sodelovanja med državnimi institucijami in gospodarstvom.

Foto: Jure Banfi

Nazaj
SHIFT + A