Planinski dom na Resevni med TOP 20 projekti za leto 2024

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj Slovenije je ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU predstavilo 20 zgodb, ki so nastale v Sloveniji z evropskimi sredstvi.  Ena izmed odličnih zgodb je tudi obnova Planinskega doma na Resevni, ki  je z  energetsko sanacijo postal dom tudi za naslednje generacije planincev. Na uradni spletni strani lahko glasujete za šentjurskega kandidata!

V Sloveniji je bilo z evropskimi sredstvi podprtih več 10 tisoč projektov, zaradi katerih živimo bolje na številnih področjih. Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj Republike Slovenije je na spletni strani evropskasredstva.si predstavilo 20 letošnjih finalistov oziroma dobrih zgodb, ki so nastale z evropskim denarjem.  

Med njimi je tudi Planinski dom na Resevni, ki je z bližnjim razglednim stolpom  priljubljena planinska in rekreativna točka prebivalcev Šentjurja in okolice. Ker je stavbo močno načel zob časa, se je lastnik doma Planinsko društvo Šentjur odločil za obnovo. S pomočjo Občine Šentjur in Razvojne agencije Kozjansko je uspešno kandidiral za evropska sredstva za energetsko sanacijo. Namen in cilj projekta je bil, da obiskovalcem ponudi večjo kvaliteto ponudbe doma in boljše pogoje za prijetno bivanje. Poleg pomena za lokalno okolje projekt prispeva h krepitvi veščin in  podpira krepitev demokracije in vrednot EU.

Za projekt glasujte na spodnji povezavi:

https://evropskasredstva.si/eu-projekt-moj-projekt-2024/#glasovanje2024

 

Foto: Matic Javornik

Nazaj
SHIFT + A