Novo razstavišče za umetniška dela

V Podjetniškem inkubatorju Aurea v Gorici pri Slivnici so začasno prazni prostori dobili nov namen.  Praznino bodo polnila umetniška dela. Prva razstava je  pripadla učencem Osnovne šole Slivnica pri Celju. 

Razvojna agencija Kozjansko je s Kulturnim društvom Gorica pri Slivnici stopila v skupni projekt Sliknica, ki je, kot je uvodoma dejal predsednik društva Vid Palčnik besedna igra med slikarstvom in imenom kraja Slivnica. Prvič so na ogled svoje dela postavili mladi likovniki, ki pod mentorstvom  profesorice likovnega pouka Nataše Himmelreich ustvarjajo na OŠ Slivnica pri Celju. 

"Likovna dela so sklop različnih motivov, tehnik, tudi formati likovnih izdelkov se razlikujejo po velikosti. Mladi umetniki so največkrat upodobili živali in portrete, pri čemer so raziskovali barvno harmonijo, komplementarni kontrast, modulacijo," je razložila Himmelreichova.

Na odprtju razstave je kuratorka galerijskega prostora Kvirina Martina Zupanc z Razvojne agencije Kozjansko ponosno dodala, da je vesela novega razstavnega prostora v občini Šentjur, ki je v manjši krajevni skupnosti ter da si želi, da bi čim več lokalnih ustvarjalcev razstavljalo v tem prostoru. 

Foto: Franci Hrovatič

Nazaj
SHIFT + A