Posodobljen seznam lokalnih ponudnikov domačih pridelkov in izdelkov za Občino Šentjur (maj 2020)

Spoštovane občanke in občani,

čas epidemije je močno zarezal v naš vsakdan, hkrati pa nam možnost novih izbir in razmislekov o načinih, kako si lahko v skupnosti pomagamo. Slišati je vse več opozoril, kako se pričakujejo velike težave v prihodnosti, kar se tiče globalne verige distribucije prehranskih artiklov. Zaenkrat je asortimant sadja, zelenjave, mesa, različnih izdelkov, iz vseh koncev sveta, še naša realnost, a to se bo spremenilo. Vse več je zato tudi pozivov, da je potrebno spodbujati samooskrbo v naši državi. Sedaj lahko pokažemo, ali smo se iz akcij promocije lokalne, domače hrane, tudi dejansko že kaj naučili.

Občina Šentjur je po površini velika in pretežno kmetijska. Pridela tudi kar nekaj hrane in različnih izdelkov. Občina je že pred časom vsem zainteresiranim omogočila, da se brezplačno vključijo v e-tržnico in ponujajo svoje dobrine. Poleg teh ponudnikov smo poiskali še druge, ki imajo na voljo svoje doma pridelane ali predelane dobrote. Zbrali smo jih v seznam, ki ga objavljamo, hkrati pa vas vabimo, da se v mrežo vključite tudi vi, navedeni so kontaktni podatki. Pomagajmo si med seboj tudi na ta način, občanke in občani, uživajte v hrani, ki je zrasla na naših domačih njivah. Tisti, ki imate viške pridelanega, sodelujte in ponudite domačim kupcem. Naj viški kvalitetne sezonske hrane ne gredo v nič. Ker pa je sezona sajenja na višku, smo dodali tudi seznam vrtnarij in kmetijskih zadrug v naši občini, kjer dobite vse potrebno, da si zagotovite lastni pridelek.

Prijazno vas pozivam, da prodajalci in kupci najdete čim bolj varen način nakupa ter dostave izdelkov, ob upoštevanju vseh higienskih predpisov v času pandemije. Poskrbimo za svoje zdravje in drug za drugega.

Župan mag. Marko Diaci
 

SEZNAM SE NAHAJA V PRIPONKI SPODAJ.

Skrbnik seznama, ki ga bomo redno ažurirali, je Razvojna agencija Kozjansko – TIC. Če želite, da vas dodamo na seznam, posredujte svoje podatke na telefonsko številko 03 749 25 23 in na tic@turizem-sentjur.com.

Nazaj
SHIFT + A