ŠENTJUR TOUR na mednarodnem sejmu Natour Alpe-Adria 2016 v Ljubljani

 

»Usmeritev mednarodnega turističnega sejma v zeleni, aktivni turizem s poslovno borzo Natour je prava odločitev Gospodarskega razstavišča, saj  postavlja v ospredje trajnostni turizem, z njim pa zeleno, aktivno in zdravo Slovenijo,« je na uradnem odprtju sejma Natour Alpe-Adria, v sredo, 27. januarja 2016, dejala Eva Štravs Podlogar, v.d. generalne direktorice Direktorata za turizem in internacionalizacijo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Na samostojnem razstavnem prostoru so s svojo ponudbo aktivnega & zelenega oddiha vabili obiskovalce na Šentjursko naši ponudniki: Stanko Valpatič, Planinsko društvo Dramlje, Kmetija Majcen, Turistično olepševalno društvo Šentjur – Sekcija Zeleni turizem, Rosanda Ploštajner, Turistično olepševalno društvo Ponikva, Romanca Rečnik, Društvo Izviri Dobrina, Planinsko društvo Žusem in TIC Šentjur.

 

Drugi dan sejma, v četrtek, 28. januarja 2016, so se na »ŠENTJUR TOUR« srečali projektni partnerji čezmejnega projekta SI-HR "RIDE&BIKE". Organiziran je bil tudi dogodek " Le kaj vam za povedat' ima razbojnik Guzaj s Kozjanskega (kolesarske zgodbe)". Namen dogodka je bil skozi Guzajeve dogodivščine predstaviti doživetja na kolesu pri odkrivanju stranpoti Kozjanskega in Šentjurskega, saj v okviru čezmejnega projekta »Ride&Bike« skupaj s hrvaškimi partnerji pripravljamo digitalizacijo kolesarskih poti na tem območju in pri tem odkrivamo skrite, zavite poti, vonjamo in okušamo pokrajino, domačo hrano in uživamo v družbi s sabo, s sopotniki, z domačini.

 

Vodilni partner projekta »RIDE & BIKE« je Zagorska razvojna agencija s projektnimi partnerji: Razvojna agencija Kozjansko, Razvojna agencija Sotla, Turistička zajednica Krapinsko-Zagorske županije, Turistička zajednica »Savsko-Sutlanska dolina i brigi«, Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica.  Projekt je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Več o ostalih aktivnostih projekta na spletni strani: http://ra-kozjansko.si/RideBike.html in o doživetjih na Šentjurskem na povezavi: http://www.turizem-sentjur.com/.

 

Vabljeni na Šentjur Tour – s kolesom ali peš, na odkrivanje kolesarskih, pohodnih, učnih, tematskih poti po občini Šentjur!

 

Nazaj
SHIFT + A