Mlade vabimo k prijavam na projekt socialnega podjetništva za mlade »Set up!«

Na Mladinskem centru Šentjur vabimo mlade različnih profilov in interesov, ne glede na stopnjo izobrazbe, stare med 18 in 30 let (pri tem leto ali dve navzgor ne šteje), ki razmišljate o podjetniški poti oziroma bi radi o podjetništvu izvedeli kaj več. 

 

V ekipo vabimo mlade, ki: 

  • razmišljate ali pa ste že kdaj razmišljali o morebitni samostojni podjetniški poti ali pa mislite, da bi bilo super biti v ekipi, ki se bo tega lotevala,
  • niste zadovoljni s svojim položajem, ga želite spremeniti in menite, da lahko s svojimi veščinami doprinesete k uspehu ekipe ali
  • se želite opolnomočiti, da v timu ali posamično stopite na podjetniško pot,
  • si želite izzivov, hkrati pa se vidite in bolje počutite pri delu v skupini.

 

Pritegniti želimo mlade, ki imate željo po uspehu, po ustvarjanju, po razvijanju sebe in prispevanju k družbi, pri tem pa si želite podpornega okolja, ki jim bo v pomoč, da učinkovito uporabite svoje potenciale in ustvarite delo zase in za druge.

 

Znanja in izkušnje, ki jih boste pridobili?

Udeleženci projekta boste spoznali svet socialnega podjetništva ter osvojili osnovna znanja s področja podjetništva in trženja. Spoznali boste kako deluje trg in kaj je potrebno za uspešen nastop na trgu. Delali boste na lastnem osebnostnem in strokovnem napredku, hkrati pa boste del skupine, ki bo razmišljala kako lahko vsak izmed članov, s svojim znanjem in kompetencami, realizira svojo ali skupno podjetniško idejo.

 

Za sodelovanje v projektu zbiramo prijave do vključno 12. maja 2016. Prijavite se na mladi@ra-kozjansko.si

 

Vseskozi se bo delalo na načinu razmišljanja, ki je potreben za uspeh, na zaupanju vase, samozavesti in motivaciji za uspeh na izbrani poti. Vsak, ki se bo vključil v projekt bo zase ovrednotil lastne vire (znanja in veščine) ter naredil vizijo svoje prihodnosti z namenom, da se iz točke na kateri je danes, s potrebnimi koraki, premakne na točko v kateri želi biti v prihodnosti.

Ne glede na to ali se bo kdo izmed sodelujočih v času izvajanja projekta ali po njem odločil za samostojno podjetniško pot, bo skupina naredila vsaj en poslovni načrt in vse potrebne korake, da se dobra poslovna ideja predstavi in lansira na trg kot produkt ali storitev. Izhajalo se bo iz potreb in priložnosti širšega lokalnega okolja ter lastnih znanj, veščin, interesov in hobijev.

 

Mreženje in mednarodno usposabljanje

V času projekta se boste udeleženci srečali z različnimi posamezniki in strokovnjaki, ki poznajo območje ter obvladajo strokovne teme in področja, ki so pomembna, da jih mladi poznajo pri uresničevanju svojih idej in podjetnih priložnosti. Udeležili se bodo tudi enotedenskega usposabljanja "Set up your enterprise" v Romuniji, kjer se bodo srečali z romunskimi vrstniki in skupaj z njimi simulirali iskanje in lansiranje podjetniških idej na trg ter se urili v neposrednem nagovarjanju potencialnih strank.

 

 

Projekt sofinancira Evropska komisija iz programa Erasmus+ Mladi v akciji.

 

Nazaj
SHIFT + A