Dostopni in romarski turizem

Prvo sredo v aprilu je na Ponikvi potekala delavnica, v sklopu katere so udeleženci spoznavali vidike dostopnega in romarskega turizma. Namenjena je bila predvsem turističnim vodnikom in seveda tudi ostalim zainteresiranim.  V sklopu delavnice, ki jo je organizirala Razvojna agencija Kozjansko,  so si udeleženci ogledali znamenitosti Ponikve, nato pa prisluhnili predavanju Dolores Kores in Petra Svetine.

 

Delavnica z naslovom Novi vidiki turizma – dostopni in romarski turizem je potekala v dveh sklopih. V prvem so si udeleženci ogledali cerkev sv. Martina na Ponikva, po kateri jih je popeljal tamkajšnji župnik mag. Alojz Kačičnik, novo urejeno trško jedro na Ponikvi, o katerem je spregovoril predsednik Turistično olepševalnega društva Ponikva Zlatko Zevnik, podali so se tudi do rastišča velikonočnice, nato pa do Slomškove rojstne hiše, v kateri  je potekalo nadaljevanje srečanja.

 

Seveda ni šlo brez ogleda Slomškove rojstne hiše in razstave v njej z naslovom Romajmo s Slomškom, o kateri je spregovoril župnik Kačičnik. Sledilo je predavanje Dolores Kores – direktorice Zavoda Premiki, evropske predstavnica socialnih podjetij in dobitnice nagrade UNWTO na področju inovativnega turizma, ter Petra Svetine, defektologa in zunanjega sodelavca Zavoda Premiki.

 

Spregovorila sta o delu z gosti s posebnimi potrebami , med katere štejemo gluhe in naglušne osebe, slepe in slabovidne osebe, osebe z motnjo v duševnem razvoju, osebe s težavami v duševnem zdravju in gibalno ovirane osebe. Podala sta tudi napotke, na kaj moramo biti pozorni pri delu z invalidi turisti. Delavnica je podala kar nekaj zanimivosti tako s področja romarskega turizma kot seveda s področja dostopnega turizma.

 

 

 

Nazaj
SHIFT + A