Šentjur na svetovni turistični borzi ITB Berlin 2016

 

V sklopu predstavitve Slovenije se je na stojnici Slovenske turistične organizacije (STO) predstavila ponudba aktivnega & zelenega turističnega utripa občine Šentjur in čezmejnega območja projekta RIDE&BIKE pod okriljem Razvojne agencije Kozjansko.

 

Z letošnjo nosilno temo slovenske stojnice zdravih voda in aktivnega oddiha je 28 slovenskih turističnih podjetij in destinacij nagovarjalo novinarje, poslovno in splošno javnost tega svetovnega turističnega dogodka. Slovenski razstavni prostor in tudi stojnico Razvojne agencije Kozjansko so obiskali številni visoki gostje, med drugimi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, direktorica STO, mag. Maja Pak, Nj. eksc. Marta Kos Marko, veleposlanica Republike Slovenije v Zvezni republiki Nemčiji, v. d. generalne direktorice Direktorata za turizem in internacionalizacijo Eva Štravs Podlogar in številni novinarji ter drugi pomembni gostje.

 

Na srečanju z nemškimi in globalnimi mediji na slovenski stojnici je minister Počivalšek poudaril pomembnost turizma v Sloveniji, izpostavil je leto 2015 kot leto rekordov v slovenskem turizmu in napovedal dve novi letalski liniji med Nemčijo in Slovenijo – med Düsseldorfom in Mariborom ter Kölnom in Ljubljano. Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo: »Tovrstni dogodki me navdušujejo, saj se tu sklepajo prijateljstva in poslovna partnerstva ter nasploh tkejo vezi med državami. Vezi Slovenije z Nemčijo so močne, saj je Nemčija največja trgovinska partnerica Slovenije in tretja največja naložbenica. Z nemškimi partnerji smo tako iskali priložnosti za dodatno učvrstitev našega sodelovanja, s poudarkom na turizmu, saj Nemčija v tem pogledu za nas predstavlja tretji največji trg, ki v zadnjih petih letih izkazuje rast. Možnosti vidimo predvsem na področju investicij v turizem, organizacije poslovnih dogodkov in kongresov.«

 

Borza ITB Berlin je letos obeležila 50 obletnico. V 26 dvoranah se je na 160 m2 predstavljalo 5 kontinentov, več kot 180 držav in okrog 10.000 razstavljavcev.

 

Nemški turisti v Sloveniji predstavljajo zelo pomemben trg in zasedajo 11 % delež v turističnem prometu. Največ zanimanja je za zeleno, sonaravno, aktivno, wellnes ponudbo.

 

Nazaj
SHIFT + A