Vabljeni na predstavitev ponudnikov iz občine Šentjur na MOS v Celju

Vabimo Vas

 na 44. Mednarodni obrtni sejem v Celje, na turistični potep po destinaciji »Dežela Celjska« v Savinjski regiji, kjer se bodo

v torek, 13. 9. 2011, predstavili ponudniki iz občine Šentjur.

 

Obiščite nas v Hali K, razstavni prostor 20.

 

Program dogajanja od 13.00 dalje:

 

Nacionalna predstavitev projekta »Traditional and Wild«, ki se sofinancira v okviru programa Srednja Evropa, Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

 Predstavitev nove zloženke Od Rifnika do Rifnika, ki bo na celovit način predstavila Arheološki park Rifnik ter muzejsko zbirko Rifnik in njegovi zakladi.

 

Predstavitev 3. Slomškovega simpozija na temo Moč slovenske beseda (25.11.2011: od 9.00 – 14.00, v dvorani Slomškove rojstne hiše na Slomu pri Ponikvi.

 

Predstavitev Ipavčevih kulturnih dnevov 2011 (16.10.2011- 3.2.2012) v Šentjurju:

V letu 2011 bodo Ipavčevi kulturni dnevi posvečeni Josipu Ipavcu v počastitev 90-letnice njegove smrti. 16. oktobra bo slavnostni koncert svetovno znanega opernega pevca Marka Finka in domačinke sopranistke Urške Arlič Gololičič, ki bosta izvajala samospeve Josipa in Benjamina Ipavca in Huga Wolfa. 18. oktobra smo pripravili otvoritev razstave starih razglednic in fotografij v času Josipa Ipavca, 20. oktobra bo ddr. Igor Grdina v Knjižnici Šentjur predaval o Josipu Ipavcu in slovenski moderni, 27. oktobra pa bo potekal koncert samospevov Josipa Ipavca v interpretaciji učencev slovenskih konservatorijev za glasbo pod naslovom Josip in mladi. Prav tako se v bo v tem času začela pripravljati baletna pantomima Možiček Josipa Ipavca v moderni in klasični izvedbi, ki bo skušala tako balet kot moderni ples približati mlajši publiki tudi širom Slovenije. Premiero napovedujejo za 3. februar v Kulturnem domu v Šentjurju.

 

Predstavitev 60 let Planinskega društva Šentjur

Planinsko društvo Šentjur praznuje letos 60-letnico delovanja. Osrednja prireditev ob tej priložnosti bo skupaj z občinskim praznikom, 24. Septembra 2011 ob 15. uri pri planinskem domu na Resevni. Hkrati bo ta dan  tradicionalno srečanje planincev iz vseh planinskih društev občine Šentjur.

 

Lepo vabljeni!

 

RA Kozjansko – TIC Šentjur

mag. Andreja Smolej

Nazaj
SHIFT + A