Vabilo na konferenco Turizem in Dostopnost

Vabimo vas na Konferenco Turizem & Dostopnost, ki bo v torek, 13. decembra, ob 16. uri v Christianini sobi v Dvoru Trebnik.  Konferenco organiziramo Premiki – zavod za dostopni turizem in Splošna knjižnica Slovenske Konjice – TIC Slovenske Konjice, predavanje pa bo izvedla Dolores Kores iz Zavoda Premiki.

 

Predstavili vam bomo evropski projekt APP TOUR YOU, ki je financiran iz programa Erasmus+, strateško partnerstvo za izobraževanje in poklicno usposabljanje (VET).  Posebej bosta razvita tudi aplikacija za samostojno učenje in tečaj za spletno učenje Massive Open Online Course (MOOC), ki bosta namenjena za učenje o osnovah dostopnega turizma in učenje o tem, kako zbrati in pravilno sporočati informacije o dostopnosti svojih prostorov, dejavnosti in storitev. Projekt je namenjen malim in srednjim podjetjem na področju turizma, turističnim organizacijam, turističnim vodnikom ter drugim posameznikom v turizmu.

 

V sklopu projekta so se izobrazili tudi tako imenovani tutorji, ki so v letošnjem letu opravili spletno izobraževanje in izobraževanje v živo in bodo v MOOC-u usmerjali in svetovali turističnim ponudnikom in posameznikom, ki se bodo vključili v projekt. Z mešanimi učnimi pristopi bodo motivirani turistični podjetniki postali učitelji drugih vrstnikov. Ti bodo nato lahko usmerjali in svetovali drugim turističnim podjetnikom.

 

Ob koncu projekta bodo kandidati pridobili nova znanja in spretnosti ter zgradili mrežo vrstnikov v turističnem sektorju. Imeli bodo tudi možnost, da objavijo svojo dejavnost v European Accessible Tourism  Directory, Pantou (Baza Pantou o evropskem dostopnem turizmu) na: http://pantou.org

 

Kaj je Dostopni turizem?

"Dostopni turizem" se nanaša na turizem, ki skrbi za potrebe najširšega kroga obiskovalcev, vključno z osebami s posebnimi potrebami, starejšimi in medgeneracijskimi družinami. Dostopnost se nanaša ne samo na ustvarjanje okolja brez ovir, ampak tudi na zagotavljanje prevoza, informacij in storitev, ki jih vsakdo lahko uporablja.

 

Lepo vabljeni, da se predavanja udeležite, svojo udeležbo pa prosim sporočite na elektronski naslov tadeja.waldhuber@tickonjice.si, do ponedeljka, 12. 12. 2016.

 

 

Nazaj
SHIFT + A