Uspešno izvedene že 10. Bučn'ce

Buča, ki je simbol bogastva in radosti, je tudi na 10. Bučn'cah, ki jih je organizirala Ljudska univerza Šentjur, na obraze obiskovalcev pričarala pisano jesensko doživetje in otroško radost.

 

Razstavljavci so na več kot 30 stojnicah pripravili bogato izbiro domačih izdelkov, pletenin, lončarskih izdelkov, otroški nakit itd. S svojimi izdelki in nastopi so se predstavile tudi osnovne šole Dramlje, Planina in Dobje ter Šolski center Šentjur.

 

Posebna paša za oči so bile tudi kulinarične dobrote, predvsem otroci so se sladkali z bučnim sladoledom in bučnimi torticami z Ramne plaže ob Slivniškem Jezeru. Svojo dejavnost je predstavilo Društvo prijateljev mladine Šentjur z zumbo za otroke in igrico Bodimo prijatelji v izvedbi Pravljičarne, mladinski center Šentjur pa je organiziral tematske delavnice in animacijo s pravljičnimi liki kot so Jurka, Ambroz, Velikonočnica in prazgodovinska deklica Firi z Rifnika. Napoved svojega prvega videospota in nekaj svojih avtorskih skladb je predstavil ansambel Pik, slišali pa smo lahko tudi nagrajence Javnega sklada Veseli prijatelji iz Majšperka.

 

Ob koncu prireditve so podelili nagrade v akciji Šentjurčana Naj rože, strokovna komisija pa je na izboru za največjo, najtežjo, najmanjšo bučo izbrala posebno bučo ge. Ane Gajšek.

 

 

Nazaj
SHIFT + A