Tehnologije prihodnosti v dobrobit družbe

Center Noordung iz Vitanja vabi na predavanje in pogovor na temo 5G in drugih sodobnih tehnologijah.

 

Kako bomo tehnologije, kot so 5G, veliki podatki in umetna inteligenca (UI), uporabili v prid družbe?

Vabimo vas na brezplačno predavanje in pogovor o trenutno najbolj aktualnih tehnologijah, za katere se vsi sprašujemo, ali bodo delovale v dobrobit družbe ali pa bodo podpirale sistem, ki vedno bolj stremi k temu, da posameznika nadzira in omejuje.

Pogovarjali se bomo z Janezom Križanom direktorjem digitalne transformacije in inovacij v A1 in Jernejem Pintarjem direktorjem Tehnološkega parka Ljubljana.

Dogodek bo potekal v četrtek 11. 6. 2020 ob 18.00 uri v Centru Noordung v Vitanju.

Predavanje bo v prvem delu obsegalo predstavitev zmožnosti omenjenih tehnologij, nato pa bo z gostoma potekala še debata z vprašanji.

Program:

18.00 – predstavitev tehnologij 5G, veliki podatki, UI

19.00 – vprašanja in pogovor

20.00 – druženje

 

Tehnologijo 5G nam bo predstavil Janez Križan. Govoril bo predvsem o dejstvih, tehnologiji in varnostnih vprašanjih ter o vplivu na globalno ekonomijo. Predstavil bo primer Slovenije in kako je stanje na trgu pri nas, kdo so akterji, kaj so produkti in kakšni so načrti. Govoril bo o tem, kaj je pri tehnologiji 5G še neraziskanega in tudi kakšen je lahko dobrobit te tehnologije za posameznika.

Big Data in AI bo za nas s stališča podjetniške skupnosti in visoko tehnoloških podjetij aktualiziral dr. Jernej Pintar. Približal nam bo teorijo in aktualne primere podjetij ter projektov, ki se na to temo razvijajo v Sloveniji. Spregovoril bo o izzivih teh tehnologij in tudi o tem, kako lahko z njihovo pomočjo izboljšamo družbo in delovanje sistema v prid vseh nas.

Presenečenje večera pa bo obisk robota Nao, katerega bo predstavil njegov skrbnik Matic Holobar iz Šolskega Centra Celje.

Za vse dodatne informacije in prijave se obrnite na:

info@center-noordung.si ali 040 300 052

Vabljeni.

Nazaj
SHIFT + A