Šentjurska turistična ponudba zbudila zanimanje med Zagrebčani

 

V torek, 6. oktobra se je Savinjska regija predstavljala s turistično ponudbo celotne regije v središču Zagreba. Promocija je zajemala predstavitev ponudnikov na stojnicah in atraktiven spremljajoč animacijski program s skupnim imenom »dežela Celjska«.
 
V Zagrebu so se predstavili ponudniki iz subregij, ki pokrivajo Osrednje Celjsko, Dravinjsko, Spodnje Savinjsko, Kozjansko in Obsotelje, glavni namen predstavitve pa je bila skupna promocija turistične ponudbe vseh občin Savinske regije.
Številni ponudniki iz celotne regije so se predstavili s svojo izbrano ponudbo na stojnicah, zagrebški obiskovalci pa so si utirali pot skozi kulturni turizem, naravo in šport, wellness in kulinariko, kot so bile tematsko obarvane in poimenovane stojnice.
 
Iz občine Šentjur so se predstavljali Gostišče Miran s kulinarično ponudbo, predice iz društva Izviri Dobrina z animacijsko predstavitvijo, Wellness Aspara s ponudbo masaž in ličenja na razstavnem prostoru ter ostalo wellness ponudbo, Razvojna agencija Kozjansko in TIC Šentjur s turistično predstavitvijo občine, poudarjeno na predstavitvi projekta Bioregija in integralni turistični produkti, ki so nastali v okviru projekta.
 
Stojnice so bile ves dan polne obiskovalcev, ponudniki in animatorji so poskrbeli, da jim ni bilo dolgčas in da so imeli kaj videti, okusiti in odnesti s seboj.
V dopoldanskem času je stojnice obiskal župan mesta Zagreb s svojimi sodelavci in si je tudi z zanimanjem ogledal ponudbo Bioregije. Omenil je, da Zagrebčani že od nekdaj radi obiskujejo slovenska zdravilišča, smučišča in kmečke turizme, ki so ravno znotraj ali v neposredni bližini Bioregije, zato je tovrstna ponudba gotovo dobrodošla. Na dogodku so bili prisotni številni tako hrvaški kot domači mediji.
 
Zanimiva, malo drugačna promocija je pustila dober vtis tako pri obiskovalcih kot tudi pri sodelujočih ponudnikih, ki so bili mnenja, da je Zagreb zaradi svoje bližine in velikosti zanimivo tržišče.
Nazaj
SHIFT + A