Šentjurska turistična in čebelarska ponudba nagovorila obiskovalce pomladanskih dogodkov

Razvojna agencija Kozjansko s Turistično-informacijskim centrom in Občino Šentjur se je te dni aktivno predstavljala na različnih dogodkih in sicer v Zagrebu na sejmu Place to go, v Celju na sejmu Api Slovenija – dnevi čebelarstva in v domačem lokalnem okolju na Rekreativnem krosu, ki je potekal v sklopu Državnega prvenstva.

 

Place to go je mednarodni sejem na katerem se obiskovalci lahko seznanijo z aktualno domačo in tujo turistično ponudbo tako s strani specializiranih turističnih agencij kot regijskih destinacijskih organizacij in konkretnih ponudnikov. Sejem je letos potekal že tretje leto, za njim stoji odlična promocija med prebivalci Zagreba, zato je tudi obisk sejma izjemen. Šentjur se je predstavil s konkretno ponudbo aktualnih turističnih programov za družine, seniorje, društva in šolske skupine. Predstavili smo tudi nekaj tematskih programov vezanih na obisk kulturne, sakralne in naravne dediščine. Poudarek je bil na promociji trenutno aktualnih tem: obisk velikonočnice in napoved bližnjega Šentjurjevega. Obiskovalce je pritegnila tudi nagradna igra in zaznali smo precejšnje zanimanje za zbirko Pesem Južne železnice.

 

Na sejmu Api Slovenija – dnevi čebelarstva v Celju se je občina Šentjur predstavila kot čebelam najbolj prijazna občina v letu 2013. Na predstavitvi so sodelovala čebelarska društva in Šolski center Šentjur. Dogodek Api Slovenija – dnevi čebelarstva je specializiran sejem, tako da je prevladovala populacija čebelarjev in čebelarskih društev, med katerimi mnoge zanimajo tako ogledi dobrih praks, kot  druge znamenitosti občine. Seznanili smo jih  s temi možnosti in še posebej opozorili  na številne tematske in pohodne poti v občini.

 

Lokalni ponudniki občine Šentjur pa so se odlično predstavili v okviru Zdravega mesta s stojnicami lokalne ponudbe  na krosu za rekreativne tekače, ki ga je organiziral Atletski klub Šentjur. Obiskovalci so imeli možnost tako degustacije kot tudi nakupa številnih lokalnih proizvodov, od pekovskih izdelkov do pijač, mesnin in spominkov.

 

Pomlad se prebuja, sezona krajših izletov in raziskovanj naše lepe dežele je pred vrati, tako so bili omenjeni sejemski in promocijski dogodki odlična iztočnica in povabilo za obisk Šentjurja ter napovednik našega osrednjega dogodka Šentjurjevo.

Nazaj
SHIFT + A