Šentjur se predstavlja na mednarodnem festivalu Loborfest

V soboto, 18. 7. 2009, so se Občina Šentjur, Zavod Etno eko, Folklorna skupina Šentjur, Hotel Žonta, TIC Šentjur z lokalnimi turističnimi  vodniki, RA Kozjansko in čebelarstvo Jernej Andrej Šentjur, na povabilo hrvaške občine Lobor, udeležili mednarodnega festivala Loborfest.
 
Povabilo je bilo plod sodelovanja med Razvojno agencijo Kozjansko in Krapinsko zagorsko razvojno agencijo. Občina Lobor si turizem zastavlja kot prioriteto nadaljnega razvoja, saj vidi svoje podjetniške priložnosti v povezovanju z bližnjimi toplicami in želi svojim prebivalcem prikazati primere dobre prakse tudi v Sloveniji. Kot takšnega, jim je Krapinsko zagorska razvojna agencija, predstavila ravno občino Šentjur.
 
Udeleženci festivala iz naše občine so predstavili turistično ponudbo občine z bogato kulturno-etnološko dediščino. Ob domači glasbi in plesnih korakih folkloristov, so bile na stojnicah prikazane nekatere za turista in obiskovalca Šentjurja privlačne vsebine iz naše občine. Obiskovalci Loborfesta so spoznavali čebelarstvo – kot priložnost za razvoj podeželja, oživljanje tradicionalne kulinarike, turistične informacije o izletniški, muzejski, športni in kulturni ponudbi Šentjurja,  domačo obrt – ohranjanje tradicionalnih znanj kot priložnost za razvoj turističnih produktov in spominkov.
 
V Občini Lobor, kjer je društveno življenje izredno aktivno, si želijo, da bi se to sodelovanje nadaljevalo še v prihodnje in da bi se razširilo še na druga področja. Trenutno se načrtuje udeležba njihovega kulturnega društva na Šentjurjevem 2010.
Nazaj
Občina Lobor se ponaša z izrednim sakralnim spomenikom, najstarejšo hrvaško krščansko cerkvijo, z Marijo Gorsko iz leta 800 in  lokalni turistični vodniki jo z veseljem predstavijo vsakemu obiskovalcu

Občina Lobor se ponaša z izrednim sakralnim spomenikom, najstarejšo hrvaško krščansko cerkvijo, z Marijo Gorsko iz leta 800 in lokalni turistični vodniki jo z veseljem predstavijo vsakemu obiskovalcu

SHIFT + A