»RIDE & BIKE« - kolesarjenje in konjeništvo na Šentjurskem dopolnjuje wellness turizem čezmejnega območja

 

 

 

 

 

V torek, 9. junija 2015, je bila v Marija Bistrici organizirana začetna konferenca projekta »RIDE & BIKE«.

Vodilni partner projekta »RIDE & BIKE« je Zagorska razvojna agencija s projektnimi partnerji: Razvojna agencija Kozjansko, Razvojna agencija Sotla, Turistička zajednica Krapinsko-Zagorske županije, Turistička zajednica »Savsko-Sutlanska dolina i brigi«, Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica.

Razvojna agencija Kozjansko bo, kot projektni partner, uredila počivališče za konje, digitalizirala kolesarske steze, izvedla izobraževalne delavnice za obstoječe turistične vodnike in ponudnike turističnih proizvodov in storitev, organizirala sejemske nastope in ostale promocijske aktivnosti.

 

Rezultati projekta:

  • trasirana in digitalizirana konjeniška in kolesarska čezmejna pot
  • Izdelana počivališča za konje, za kolesa
  • izdelana, nadgrajena spletna stran
  • izvedena izobraževanja ciljnih skupin
  • izvedene promocijske aktivnosti in sejemski nastopi
  • izdelan pilotni model trženja kolesarjenja
  • izdelana aplikacija za pametne telefone

 

Celotna vrednost enoletnega projekta je 395.846,60 EUR. Sofinanciran je iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) v višini 85 %.

 

Čezmejno območje ima dolgoletno tradicijo zdravstvenega in wellness turizma. Zaradi tradicije in storitev to območje letno obišče okoli 200.000 gostov. Z oblikovanjem čezmejne mreže kolesarskih poti in vzpostavitvijo edinstvene konjeniške čezmejne poti, želimo dvigniti prepoznavnost turistične destinacije, ki ob zdravstvenih in wellness storitvah ponuja vrsto možnosti za aktivno preživljanje počitnic.

 

Na konferenci so zbrane pozdravili in nagovorili župani sodelujočih občin in županij ter predstavniki različnih institucij. Poudarili so, da je povezovanje in sodelovanje temelj prihodnjega razvoja čezmejnega območja. »Skupaj zmoremo vse« so bile besede župana Krapinsko-Zagorske županije, saj imamo na območju koncentrirano znanje, izkušnje in predanost delu za skupno blagostanje. Predstavljen je bil projekt in evropske razsežnosti kolesarskega in konjeniškega turizma.

 

 

Nazaj
SHIFT + A