Projekto sodelovanje med Šentjurjem in Niško Banjo

Občina Šentjur in Moto klub Ketna sta projektna partnerja v projektu Niška banja – banja za mlade, katerega nosilec je Občina Niška banja iz Srbije. Pismo o nameri o sodelovanju v projektu, sta občini podpisali v mesecu septembru 2010, v mesecu juliju 2011 pa je Občina Niška banja pridobila sklep o sofinanciranju projekta v okviru programa LEBID (Local Economic Development in the Balkans).

 

Cilj projekta je podpora razvoju trajnostnega turizma, preko vzpostavitve in zagotavljanja pogojev za dvig kakovosti ponudbe posameznih storitev na področju turistične ponudbe ter tako  s postopnim dvigom konkurenčnosti in promocije športnega  (adrenalinskega) turizma slediti in zadovoljiti kriterijem mednarodnih standardov, ki jih iščejo današnji mobilni in dinamični turisti.

 

Občina Šentjur in Moto klub Ketna bosta kot predstavnika institucij Evropske skupnosti sodelovala pri predstavitvi primerov dobre prakse ter pri aktivnostih povezovanja in izmenjave turistične ponudbe.

Ob obisku projektne skupine iz Niške banje smo jim predstavili turistično ponudbo občine Šentjur, način organiziranosti in povezovanja turistične ponudbe, promocije (TIC Občine Šentjur) in pripravo razvojnih projektov (RA Kozjansko).

 

Naslednja skupna aktivnost bo skupen nastop na mednarodnem turističnem sejmu v Novem sadu, ki se pričenja konec meseca septembra.

 

Skupna ugotovitev srečanja predstavnikov projektne skupine in predstavnikov Občine Šentjur je bila, da predstavlja ta projekt samo iztočnico za nadaljnje možnosti sodelovanja tudi na drugih področjih, kot so razvoj lokalne samouprave, sodelovanje z nevladnimi organizacijami, podjetništvo, programi mladih idr.

Nazaj
Obisk predstavnikov iz Niške banje na RA Kozjansko

Obisk predstavnikov iz Niške banje na RA Kozjansko

SHIFT + A