Priložnosti, ki jih ponuja kolesarska destinacija

 

Delavnica »Priložnosti, ki jih ponuja kolesarska destinacija« je gostila strokovnjake s področja kolesarstva, destinacijskega managementa in trženja. Organizirana je bila pod okriljem Razvojne agencije Kozjansko, v torek, 5. aprila 2016, v Šentjurju, v sklopu projekta SI-HR »RIDE&BIKE«.

 

Marko Lenarčič, direktor GIZ pohodništvo in kolesarjenje, je predstavil specializacijo nastanitev za kolesarje in pohodnike in delo GIZa. Dušan Štrucl – Dixi in Anej Štrucl sta govorila o standardih specializacije za kolesarski znak za namestitve, destinacije, TIC-e, specializacija znotraj specializacije in o licenčnih izobraževanjih za komercialne kolesarske vodnike.

 

Na primeru dobre prakse kolesarske destinacije Dolina Soče in Srce Slovenije je Jan Klavora razložil model destinacijskega managementa. Nataša Hlača iz Monolita je spregovorila o telefonski aplikaciji  Slovenia Trails.  Sašo Skalič, direktor turistične agencije Helia, je s svojim predavanjem spodbudno in motivacijsko nagovoril občinstvo skozi prikaz praktičnih marketinških aktivnosti v zvezi s kolesarskim produktom. Domačin Boštjan Golež je predstavil štiri digitalizirane kolesarske poti po občini Šentjur, ki se navezujejo na sosednje občine.

 

Za zaključek dogodka je povabil zbrane na popoldanski terenski del, na kolesarsko doživetje ene teh poti po občini Šentjur. Na poti je udeležence spremljal Grega Krajnc, državni prvak v gorskem kolesarjenju, ekipi se je pridružila tudi kolesarska vodnica Aleksandra Vida Mulič iz turistične agencije Helia, ki je navdušena nad lepo, razgibano pokrajino s stranskimi cestami, ki so idealne za rekreativne kolesarje, katerim so namenjene digitalizirane kolesarske poti.

 

Digitalne zapise tras bodo kolesarji lahko brezplačno prenesli na svoje pametne telefone z občinske turistične spletne strani (http://www.turizem-sentjur.com/). Več o ostalih aktivnostih projekta lahko najdete na spletni strani: http://ra-kozjansko.si/RideBike.html.

 

Nazaj
SHIFT + A