Prek spleta od oreha do turizma

V okviru projekta »Prek spleta od oreha do turizma« se je na ekološki kmetiji Rečnik-Pekošak, kjer vodi Romanca Rečnik dopolnilno dejavnost na kmetiji  uredil razstavni in degustacijski prostor. Ta je lociran ob robu ekološkega nasada orehov v Zagaju pri Ponikvi. Produkti kmetije temeljijo na lokalno tipičnih proizvodih. V okviru teh produktov se je dopolnila linija izdelkov pod imenom Dobrote Slomškove Ponikve  in Oreh iz Slovenije.

 

S projektom se  je, za naše območje,  razvil inovativen način povezanosti dopolnilne dejavnosti na kmetiji in njenih produktov z Turističnim društvom Ponikva in TIC-em Šentjur. Za dodatno animiranje obiskovalcev je projektni partner TOD Ponikva izdelal priložnostna oblačila, ki ponazarjajo Slomškovo zgodbo Blažeta in Nežice v Nedeljski šoli. Blaženi škof Anton Martin Slomšek predstavlja pomembno kulturno dediščino občine Šentjur, njegova rojstna hiša se nahaja v bližini kmetije Rečnik-Pekošak.

 

TIC Šentjur je v okviru dveh sejemskih nastopov vključil ponudbo izdelkov  Romance Rečnik, ki se je predstavila na 50. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni in na sejmu MOS, v Celju.

 

 

»Za vsebino je odgovorna Romanca Rečnik, dopolnilna dejavnost na kmetiji . Organ upravljanja za Program razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.«

Projekt »Prek spleta od oreha do turizma« je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, os Leader, pod okriljem Lokalne akcijske skupine »Od Pohorja do Bohorja«.

 

Nazaj
SHIFT + A