Mladinska tržnica na temo svetlobno onesnaževanje

V soboto dopoldne so se na Mestnem trgu Šentjur predstavile mladinske skupine in nekatera mladinska šentjurska društva z namenom, da mimoidoče opozorijo na problem svetlobnega onesnaževanja. Pripravili so razstavo slik, pesmi in fotografij, ki prikazujejo primere svetlobnega onesnaževanja v občini Šentjur. S pomočjo »eko vprašalnika«, so prostovoljci preverili splošno okoljsko osveščenost mimoidočih ter vsakemu, ki je v pravilno rešil kviz, podarili varčno žarnico.

 
Mladinska tržnica in okoljsko osveščanje je bilo organizirano v okviru projekta »EKO AGENTI«, ki ga sofinancira Evropska komisija v okviru programa Mladi v akciji, ter projekta »Izboljšaj svojo lokalno skupnost«, ki je sofinanciran okviru programa Leader, ki ga izvaja RA Kozjansko znotraj LAS od Pohorja do Bohorja.
 
Med drugim so mladi predstavili svoje mladinske projekte, ki jih bodo izvedli to poletje. V petek, 17.07.2009, bo tradicionalno Bazenjenje, ki ga pripravlja Študentski klub mladih Šentjur, v soboto, 18.07.2009, bo nogometni turnir z druženjem in piknikom, ki ga organizirajo mladi iz Dolge gore. 22. avgusta bo na Grobelnem koncert »Pozdrav šoli«, Mladinsko društvo Ponikva pa v septembru organizira Fazanjenje, krst fazanov ter koncert za dijake. Mladinska skupina VIS pa v okviru projekta »EKO AGENTI« ponovno izvaja mladinske poletne ustvarjalne delavnice na temo okoljskega osveščanja mladih ter okolice. Vsak teden se odvijajo likovne, gledališke, plesne, video, glasbene in literarne delavnice (razpored delavnic na www.ra-kozjansko.si).
 
Tokratna mladinska tržnica je bila zelo uspešna, zato bodo mladinske skupine podoben projekt ponovile še večkrat to poletje, v različnih krajih občine Šentjur. Naslednja bo že v soboto, 18.07.2009, na Dolgi Gori.
Nazaj
SHIFT + A