LAS »Od Pohorja do Bohorja« med 10 najuspešnejšimi v Sloveniji

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje (MKO) je ob koncu programskega obdobja 2007-2013 desetim najuspešnejšim lokalnim akcijskim skupinam (LAS) v Sloveniji dodelilo dodatna nepovratna sredstva iz ukrepa Leader, to je iz 4. osi Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013. Med desetimi najuspešnejšimi je tudi LAS »Od Pohorja do Bohorja«. Skupno je v Sloveniji 33 lokalnih akcijskih skupin in pokrivajo 97 % slovenskega podeželja. Kriterij za dodelitev dodatnih sredstev je bil višina počrpanih sredstev iz ukrepa Leader glede na dodeljena sredstva za posamezen LAS v tem programskem obdobju.

 

Lokalna akcijska skupina »Od Pohorja do Bohorja«, ki uspešno povezuje sedem občin (Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje, Zreče) na zaokroženem geografskem območju med delom Pohorja in Bohorja, je v odločbi o dodatnih pravicah porabe finančnih sredstev za izvajanje ukrepov Leader prejela dodatnih 68.431,70 €.

Ta sredstva so prišteta trenutno razpisanim sredstvom 2. javnega poziva LAS »Od Pohorja do Bohorja« za oddajo predlogov projektov za izvajanje Lokalne razvojne strategije za leto 2012 in znašajo skupno 127.639,70 €. Javni poziv je odprt do 31.8.2012, do 12.00 ure.

Javni poziv in razpisno dokumentacijo lahko potencialni prijavitelji natisnejo s spletne strani LAS:
http://las.ra-kozjansko.si/, na kateri najdejo tudi vse druge podatke, povezane z izvedbo javnega poziva.

 

Za potrebe promocije LAS »Od Pohorja do Bohorja« je upravljalec LAS, to je Razvojna agencija Kozjansko, izdelala brošure s predstavitvijo 32 zaključenih Leader projektov in programi za ogled primerov dobrih praks izvedenih projektov. Predstavitvena brošura v obliki rožice je v angleškem in slovenskem jeziku.

Nazaj
Promocijska brošura LAS v slovenskem in angleškem jeziku

Promocijska brošura LAS v slovenskem in angleškem jeziku

SHIFT + A