Film Pesem Južne železnice nagrajen in opažen med filmsko in turistično stroko v tujini

Razvojna agencija Kozjansko je s predstavitvenim filmom občine Šentjur Pesem Južne železnice prejela prestižno nagrado filmskega sveta mednarodnega filmskega festivala Filmat na Poljskem. Nagrada šentjurskemu filmu, v konkurenci med več kot 100 prejetimi filmi, je bila podana vsebini in scenariju filma, ki doživeto prikazuje butično destinacijo s številnimi kulturnimi in naravnimi atrakcijami in odlično zgodbo srečevanja z domačini.

»Film na zelo subtilen in tenkočuten način vzbuja željo po obisku teh krajev,« je ob podelitvi nagrad izjavila Ewa Kotus, direktorica festivala. Film je bil kot primer dobre prakse predstavljen tudi na mednarodni konferenci in mednarodni turistični filmski akademiji, ki je potekala v okviru filmskega festivala.

 

Filmski festival Film Art & Tourism na Poljskem (http://www.filmat-festival.com/) je eden od največjih filmskih festivalov posvečenih turizmu, ekologiji in umetnosti na svetu. Je aktiven član mreže mednarodnih turističnih filmskih festivalov, tesno sodeluje s Svetovno turistično organizacijo in tako sledi smernicam in trendom v turistični industriji. V okviru festivala poleg izbora najboljših poteka tudi mednarodna konferenca in turistična filmska akademija, kjer so govorci in udeleženci priznani filmski ustvarjalci in kreatorji svetovnega turizma, predstavniki ministrstev in gospodarstveniki iz uveljavljenih poljskih turističnih destinacij.


»S to nagrado smo dobili potrditev, da v Šentjurju razvijamo turizem v pravi smeri v sozvočju s smernicami in trendi potreb današnjih obiskovalcev. Hkrati pa je to izziv, da aktiviramo še več posameznikov in društev, da v filmu predstavljena doživetja in zgodbe postanejo vsakdan v naši ponudbi in odlična podjetniška priložnost za širok krog ljudi,« je povedala Breda Retuznik z Razvojne agencije Kozjansko.

 

Film si lahko še enkrat ogledate na turističnih straneh Občine Šentjur:

http://www.turizem-sentjur.com/Aktualno/Lepote-in-dozivetja-sentjurske-obcine-odslej-tudi-v-promocijskem-filmu.html

 

Nazaj
Nagrado je prevzel Aleš Petrič, vodja Videoprodukcije Bakster, ki je film izdelala.

Nagrado je prevzel Aleš Petrič, vodja Videoprodukcije Bakster, ki je film izdelala.

SHIFT + A