Destinacija Wellness 3 plus je bogatejša za 59 turističnih vodnikov

Turistični vodniki so tisti, ki imajo mnogokrat prvi in najintenzivnejši stik z obiskovalci, zato je naložba v njihovo znanje, velik potencial za promocijo destinacije.
 
V oktobru in novembru je v okviru projekta čezmejnega sodelovanja SI-HR potekalo izobraževanje vodnikov območja dvanajstih občin Dravinjskega ter Obsotelja in Kozjanskega. Izobraževanje je potekalo na različnih lokacijah po območju in sicer na Dobrni, Oplotnici, Šentjurju, Zrečah, Rogli in Šmarju pri Jelšah. Usposabljanje je organizirala Razvojna agencija Kozjansko skladno s potrebami trga, potenciali in razvojnimi usmeritvami območja.
 
Skozi številne vsebine s področja turizma, marketinga, naravne in kulturne dediščine, gastronomije, komunikacije, v izvedbi s strani profesorjev s Turistice in nekaterih drugih priznanih inštitucij ter skozi predstavitve primerov dobrih praks in ogledov na terenu, so bodoči vodniki spoznali pomen in odgovornost kvalitetnega turističnega vodenja.
 
Od 89 prijavljenih kandidatov, je tako praktični kot teoretični del izpita opravilo 59 vodnikov, ki so jim 13. 10. 2010 v vinski kleti Zlatega Griča v Slovenskih Konjicah podelili priznanja. Bodoče vodnike je pozdravil gostitelj župan  Slovenskih Konjic in direktorica Razvojne agencije Kozjansko. Svoje priznanje pa sta bodočim vodnikom izrekla tudi predsednik Turistične zveze Slovenije gospod Peter Misja in sekretar Slovenske turistične organizacije gospod Jernej Zajec.
Nazaj
Turistični vodniki na podelitvi licenc

Turistični vodniki na podelitvi licenc

Tiskovna konferenca ob zaključku izobraževanja turističnih vodnikov

Tiskovna konferenca ob zaključku izobraževanja turističnih vodnikov

SHIFT + A